Uitvaartverzekering

Rouwkaarten, een uitvaart, de uitvaartverzorger, een kist, een grafsteen Wilt u een begrafenis of een crematie? Hoe wilt u dat uw begrafenis verder georganiseerd is? Vragen waar niemand graag over na wilt denken. Maar als het eenmaal zover is zullen uw nabestaanden in deze moeilijke fase blij zijn dat u al goed over uw wensen en de financiering ervan na hebt gedacht. Uw uitvaart verzekeren kan voordelig en betrouwbaar bij Monuta.

Bij een uitvaart komen soms veel kosten kijken. Als u niet verzekerd bent zijn deze kosten voor uw nabestaanden. Om zeker te zijn dat uw naasten de uitvaart zullen kunnen betalen is het verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is voor iedereen anders. Sommigen willen het simpel houden anderen juist met alles erop en eraan. Daarom is het belangrijk goed advies te krijgen bij het afsluiten van uw uitvaartverzekering en een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen. U heeft verschillende opties waaruit u kunt kiezen bij een uitvaartverzekering:

Bij een kapitaalverzekering krijgen uw nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart georganiseerd en betaald kan worden. De hoogte van dit bedrag verschilt per individueel geval en is afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de premie.

Bij een natura verzekering daarentegen ontvangt u geen bedrag maar de diensten en goeden zelf. Bij deze vorm regelt de verzekeraar het grootste deel van uw uitvaart samen met partners waarmee een overeenkomst is gesloten. Dit bespaart uw nabestaanden de moeilijke taak van het regelen van uw uitvaart.

Een derde optie is het om de kapitaalverzekering en de natura verzekering te combineren. Dit is de meest voorkomende vorm en ook de optie die door de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt aangeboden. Dit geeft uw naasten meer speling bij het invullen van de setting van uw uitvaart zonder dat er teveel kosten bij komen kijken. In de meeste gevallen kunt u hier kiezen uit verschillende pakketten, geheel afhankelijk van uw wensen en uw budget.

De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om online uw uitvaartverzekering af te sluiten. Elke uitvaart is uniek en een adviseur kan u helpen het meest geschikte pakket samen te stellen. Door een persoonlijke afspraak bij uw verzekeraar krijgt u vaak het beste advies, maar bij een dergelijke afspraak komen vaak wel extra kosten kijken.