Advies

Waar op letten bij afsluiten zorgverzekering?

december 2014

Als u een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten, waar moet u dan op letten? De populaire zorgverzekeringsvergelijkingswebsite Zorgwijzer.nl heeft een aantal goede tips op een rij gezet. U dient op een aantal zaken te letten bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Premie & dekking

Check allereerst de premie versus de dekking. Hoeveel ben je elke maand weer kwijt, en welke dekking krijg je daarvoor? Dit is een persoonlijke afweging.

Premie & dekking

Bedenk welk eigen risico je wilt. Nederlanders zijn vanaf 2015 verzekerd voor zorg met een standaard eigen risico van 375 euro. Dit kan je desgewenst verhogen met ten hoogste 500 euro, dus tot maximaal 875 euro. Bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico. Maar veelvoorkomende overige zaken wel. Zoals verblijf in het ziekenhuis en geneesmiddelen.

Vrije zorgkeuze

Een actueel thema is de vrije zorgkeuze. Wilt u zelf uw ziekenhuis of arts kiezen, of vindt u het niet erg om ergens anders te worden geopereerd? Kiest u voor een naturapolis, dan dient u in beginsel gebruik te maken van de artsen en ziekenhuizen die uw verzekeraar hebben gecontracteerd. De keuze is doorgaans ruim.

Budgetpolis

Een stap verder is de zogenaamde budgetpolis, die enorm in opkomst is voor het jaar 2015. Hierbij zijn de keuzemogelijkheden forser ingeperkt. Ook is de dekking vaak lager. En kan ook het eigen risico lager zijn.

Ga nu vergelijken

Meer weten? U kunt op deze website direct de premie berekenen voor zorgverzekeringen. En selecteren op basis van bovenstaande criteria. Ga nu zorgverzekeringen vergelijken.

premie